Om snøengler, SHE-konferansen og svømmetak!

lager snøengler utenfor kontorvinduet er det bare å konstatere at våren sliter med å slå gjennom. Likevel, det er i hvert fall tre vårtegn å finne trøst i denne uken.

Et vårtegn like sikkert som den første hesthov er partienes landsmøter. Først ut i lokalvalg-året er Venstre, som på flere meningsmålinger sliter til tross for at partiet fremstår som gründerenes og SMB bedriftenes frontkjempere.  Partilederen som viser tydelige tegn på slitasjeskader byr denne helgen opp til årsmøtedans, – og gjør det utrolig nok i Hell. Det er bare å lene seg tilbake i påvente av ordspillene som skarpskodde kronikører og kommentatorer vil strø om seg.

Verre er det å oppleve at Norges eldste parti med mange flotte politiske profiler for tiden selger sine saker svært dårlig, – lærdommen for våre lesere ligger i at selv gode produkter og god politikk må selges. Veien til positive tall er IKKE asfaltert, den må kvistes og ryddes og selges inn på ethvert gatehjørne. Hvorfor partiet som kanskje har den beste næringslivspolitikken prioriterte å få kultur og undervisningsministeren, i stedet for å går for næringsministerposisjonen sliter vi med å forstå. De hadde muligheten til å vise tusenvis av næringslivsledere, endringsagenter og entreprenører at Venstre står på deres side… Det kan virke som om partilederen glemte dette i iveren etter å få dele ut milde kulturgaver.

Engler i sneen har sitt eget liv
de synger om vintern men når våren kommer visner de
engler i sneen har sin egen sang
de synger at alt som lever her og nå tar slutt engang
engler i sneen lager sang av vind
de synger for hvem som helst som åpner seg og tar dem inn
engler i sneen synger uten kor
og når våren kommer går de uten svik og uten spor

Fra Engler i sneen med Jonas Fjeld & Lynni Treekrem

Vår konklusjonen; Venstre bør vernes, men vi tror partilederen har gått ut på dato. Det krever god ledelse og en dose selvinnsikt å innse slikt. Det er med partiledere som med snøengler når våren kommer, de er sjelden verneverdige!

Det er også et vårtegn at den internasjonale kvinnedagen igjen står for tur. I år startet feiringen allerede den 6. mars i form av SHE konferansen.  Med over 2500 deltagere, var Oslo Spektrum denne dagen en kakefoni av innlegg, mingling og arbeidsmøter fylt av inspirasjon, endringsvilje og positiv tro på fremtiden.  Det er bare å rive av seg slipset for Heidi Aven, Camilla Sørum Hagen og alle de andre som står bak arrangementet.  Vi overhørte to unge menn som mente at Kvinnedagen var gått ut på dato, men selv i et land der både statsministeren, finansministeren og Stortingspresidenten er kvinner er vi ikke i mål med FN’s bærekraftmål nummer 5. Derfor er det viktig å hilse SHE indeksen velkommen, du kan lese mer om den her;https://www.innomag.no/hvordan-star-det-til-med-kjonnsbalansen-her-er-norges-10-beste/

Både i Norge og internasjonalt er kvinner fortsatt underrepresentert i lederposisjoner. Dette til tross for at kvinners inntektsvekst og økte kjøpekraft faktisk utgjør en større maktfaktor i verdensøkonomien enn Kina og India til sammen. Likevel er det bare rundt 27 prosent av lederne i verden i dag som er kvinner. I følge ILO er dette et tall som har endret seg lite de siste 27 årene, selv om kvinnelige ledere ofte har høyere utdanning enn mannlige ledere.  Det positive er at noen av de mest innovative selskapene har kommet lengst! Google ble for kort tid tilbake mildt sagt overrasket da de oppdaget at de hadde kjønnsmessig forskjellsbehandlet sine programmere. Det viste seg at kvinnene ble lønnet nesten 10% bedre enn sine mannlige kollegaer!

Det tredje vårtegnet er Holmenkollen Ski Festival! Nok en gang skal edle skimedaljer deles ut til verdige vinnere. De som går raskest har neppe tid til å lage verken hull i isen eller engler i sneen. Likevel, uansett resultater i skisporet i Nordmarka er min påstand at våre finske venner fremstår mer innovative enn oss. Mens vi nøyer oss med å gå rundt på ski arrangerer finnene sin årlige Polar Bear Pitch konkurranse der gründere på jakt etter penger må pitche ideen sin mens de svømmer rundt i et hull i isen. Konkurransen finner sted i Oulo i Finland i neste uke og har blitt en internasjonal mediabegivenhet. Som om det ikke er tøft nok å være gründer som det er!

Kanksje det skyldes at finnene er flinkere markedsførere?  Først tok de julenissen, så prøvde de seg på nordlyset, og nå har de jaggu suksess med “våre” isbjørner. Hva om Trine Skei Grande leide inn en finsk markedsforfører, sammen kunne de kanskje skapt både engler i sneen og bedre opinionstall?

Problemet kan selvsagt også være at finnene blander sin gløgg feil, vi anbefaler følgende 90 sekunders video som avslører hemmeligheten bak en god finsk gløgg https://www.youtube.com/watch?v=8v1PxuRAShg

Ukas gratulasjon går til alle kvinner, uansett englefaktor. Kvinnedagen bør så absolutt feires, og vi er overbevist om at sterke kvinnelige egenskaper som kommunikasjon, empati og holistisk tenkning blir viktigere i årene fremover. Kan det være at vi er i ferd med å entre kvinnenes tidsalder?

Ukas innovasjonsblomst går til initiativtagerne og ildsjelene bak SHE konferansen, – vi gratulerer!

[Innlegget ble først publisert på InnoMag]

Similar Posts